Echo’s en screening

Vroege echo
Deze echo vindt bij ons op de praktijk plaats als je ongeveer 8 weken zwanger bent. We kijken dan of het hartje klopt en of de zwangerschap in de baarmoeder zit. Dit is in principe een inwendige echo omdat de baarmoeder nog te klein is om de baby via de buik te bekijken.

Termijnbepaling
Tussen 10 en 12 weken wordt de termijnecho gemaakt. Tijdens dit onderzoek wordt de baby nauwkeurig opgemeten en stellen we de uitgerekende datum vast.

Echo bloedverlies
Deze echo kan afhankelijk van de hoeveelheid bloedverlies bij ons in de praktijk gemaakt worden.

Groei-echo  
Bij iedere controle voelen wij aan je buik. Als er een reden voor is dan wordt de groei extra gecontroleerd met een echo.

Liggingsecho
Om de ligging met zekerheid vast te stellen wordt er tussen 34-36 weken een echo gemaakt.

Prenatale screening

NIPT, Combinatietest en 13 wekenecho en 20 wekenecho

Willen jullie je ongeboren kind laten onderzoeken?
Er zijn twee soorten onderzoek: screening op Down-, Edwards- en Patausyndroom en de screening op structurele afwijkingen met de 13 wekenecho en 20 wekenecho. Deze onderzoeken zijn niet verplicht. Jullie beslissen zelf of je deze onderzoeken wilt laten doen. 

Voor goede informatie over beide mogelijkheden van screening verwijzen wij naar:Voor informatie over de mogelijkheden van screening verwijzen wij naar
De landelijke website over onderzoek van het ongeboren kind

Met vragen over deze informatie kan je natuurlijk altijd bij ons terecht!
We gaan hier ook altijd op in tijdens het intakegesprek. Hoe de verwijzing voor deze onderzoeken in zijn werk gaat komt dan ook aan de orde.

De 13 wekenecho en de 20 wekenecho worden verricht bij Diagnostiek voor U in Eindhoven. Bij een medische indicatie ga je naar het MMC (Veldhoven) of MUMC (Maastricht).