Cursussen

Tips voor goede voorbereiding op je bevalling en fit zwanger zijn

Online informatieavond over de Zwangerschap

Speciaal voor zwangeren en partners in de eerste helft van de zwangerschap organiseert Geboortecentrum Anna een aantal keer per jaar de online informatieavond “De zwangerschap”. Je krijgt informatie over wat een zwangerschap lichamelijk en geestelijk met je doet, welke klachten je kunt ervaren en wat je daar aan kunt doen, hoe het traject bij je verloskundige en/of het ziekenhuis verloopt en waar je op moet letten qua voeding. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. De avonden worden georganiseerd op dinsdag 7 september, woensdag 20 oktober en woensdag 1 december 2021 van 19.30 – 21 uur. Je kan je aanmelden via deze link.

Online informatieavond over Bevallen

Op deze avond geven verschillende medewerkers van Geboortecentrum Anna en ook een verloskundige via Teams praktische informatie en tips voor een goede bevalling. Verder wordt er informatie gegeven over pijnstilling, medische ingrepen die soms nodig zijn bij een bevalling en uitleg over een eventuele opname van de baby. En natuurlijk kan je ook vragen stellen. Deze avonden zijn bedoeld voor zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap. Voor 2021 is het nog mogelijk je aan te melden voor dinsdag 5 oktober of donderdag 11 november. Je kan je aanmelden via deze link.

Video’s Geboortecentrum Anna en informatie over pijnstilling

Ben je benieuwd hoe bevallen in het St. Anna Ziekenhuis gaat? Verpleegkundige Wijke en verloskundige Lisa geven je met een filmpje een kijkje in Geboortecentrum Anna.

Verpleegkundige Marloes en verloskundige Irma geven via dezelfde link in een ander filmpje informatie over pijnstilling met medicijnen tijdens de bevalling. Deze pijnstilling kan alleen in het ziekenhuis. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en daarom wordt je hartslag, bloeddruk en ademhaling extra gecontroleerd. En de hartslag van de baby moet voortdurend in de gaten worden gehouden. Wij dragen daarom bij het toedienen van deze pijnstilling de zorg over aan het team van het ziekenhuis.

Voorbereiding op het Ouderschap in Geldrop-Mierlo
‘Als (aanstaande) ouder kan je gewoon niet alles weten!’

OuderWijzer organiseert bijeenkomsten voor alle (aanstaande) ouders in Geldrop-Mierlo.
Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie en handige tips om goed voorbereid te zijn op je/jullie rol al ouder. In onderstaand schema zie je op welke momenten er bijeenkomsten worden gepland.
Deelname is gratis, de gemeente Geldrop-Mierlo en wij als praktijk ondersteunen dit van harte. De ervaringen van de zwangeren/ouders die al bijeenkomsten hebben gehad zijn heel positief!

Wil je een idee hebben hoe andere ouders de bijeenkomsten ervaren?
Kijk dan naar de twee filmpjes van ouders uit Geldrop die over hun ervaringen met Ouderwijzer vertellen: fragment 1 en fragment 2.

Kom ook! Aanmelden is heel eenvoudig:
Stuur een mailtje naar renate@ouderwijzer.nl of bel haar op 06 – 534 381 45.
Je wordt vervolgens uitgenodigd voor de 1e bijeenkomst, als je ongeveer 6 maanden zwanger bent. Later instromen kan ook, dan sluit je aan bij een bestaande groep.
Als je graag nog wat meer wilt weten over de bijeenkomsten mag je altijd naar Renate mailen of bellen. Aanmelden kan ook via deze link.

Borstvoeding

Voor informatie over Borstvoeding verwijzen we je naar de (online) Borstvoeding bijeenkomsten van de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD.
Goede informatie is ook te vinden op de website van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties