Cursussen

Tips voor goede voorbereiding op je bevalling en fit zwanger zijn

Zwangerenavond st. Anna Ziekenhuis

Voor informatie over bevallen in Geboortecentrum Anna kan je terecht op de Zwangerenavonden. Deze avonden zijn momenteel online.
Je krijgt van verschillende sprekers praktische informatie en tips voor een goede bevalling. Verder wordt er informatie gegeven over pijnstilling, medische ingrepen die soms nodig zijn bij een bevalling en uitleg over een eventuele opname van de baby. En natuurlijk kan je ook vragen stellen. Je kan je het beste aanmelden in de tweede helft van je zwangerschap.
Meer informatie vind je op de website van het geboortecentrum.

Zwangerenavonden Geboortecentrum Anna:

Dinsdag 22 juni 2021
Donderdag 26 augustus 2021
Dinsdag 5 oktober 2021
Donderdag 11 november 2021

Video’s Geboortecentrum Anna en informatie over pijnstilling

Ben je benieuwd hoe bevallen in het St. Anna Ziekenhuis gaat? Verpleegkundige Wijke en verloskundige Lisa geven je met een filmpje een kijkje in Geboortecentrum Anna.

Verpleegkundige Marloes en verloskundige Irma geven via dezelfde link in een ander filmpje informatie over pijnstilling met medicijnen tijdens de bevalling. Deze pijnstilling kan alleen in het ziekenhuis. Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en daarom wordt je hartslag, bloeddruk en ademhaling extra gecontroleerd. En de hartslag van de baby moet voortdurend in de gaten worden gehouden. Wij dragen daarom bij het toedienen van deze pijnstilling de zorg over aan het team van het ziekenhuis.

Borstvoeding

Voor informatie over Borstvoeding verwijzen we je naar de (online) Borstvoeding bijeenkomsten van de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD.
Goede informatie is ook te vinden op de website van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties