Cursussen

Tips voor goede voorbereiding op je bevalling en fit zwanger zijn

Online informatieavond over de Zwangerschap

Speciaal voor zwangeren en partners in de eerste helft van de zwangerschap organiseert Geboortecentrum Anna een aantal keer per jaar de online informatieavond “De zwangerschap”. Je krijgt informatie over wat een zwangerschap lichamelijk en geestelijk met je doet, welke klachten je kunt ervaren en wat je daar aan kunt doen, hoe het traject bij je verloskundige en/of het ziekenhuis verloopt en waar je op moet letten qua voeding. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Via deze link zie je wanneer deze avonden plaatsvinden en waar je je kan aanmelden.

Online informatieavond over Bevallen

Op deze avond geven verschillende medewerkers van Geboortecentrum Anna en ook een verloskundige via Teams praktische informatie en tips voor een goede bevalling. Verder wordt er informatie gegeven over pijnstilling, medische ingrepen die soms nodig zijn bij een bevalling en uitleg over een eventuele opname van de baby. En natuurlijk kan je ook vragen stellen. Deze avonden zijn bedoeld voor zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap. Je kan je aanmelden via deze link.

Video Geboortecentrum Anna

Ben je benieuwd hoe bevallen in het Anna Ziekenhuis gaat? Verpleegkundige Wijke en verloskundige Lisa geven je met een filmpje een kijkje in Geboortecentrum Anna.

Video uitleg pijnstilling

Via bovenstaande link vind je ook ook informatie over pijnstilling met medicijnen tijdens de bevalling. Verpleegkundige Marloes en verloskundige Irma geven in een filmpje uitleg over pijnstilling met medicijnen tijdens de bevalling.
Gebruik van pijnstilling tijdens je bevalling kan alleen in het ziekenhuis. Alle pijnstillende medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en daarom wordt je hartslag, bloeddruk en ademhaling daarbij extra gecontroleerd. De hartslag van de baby moet ook voortdurend in de gaten worden gehouden. Wij dragen daarom bij de wens pijnstilling te krijgen de zorg over aan het team van het ziekenhuis. Dat wil niet altijd zeggen dat we niet bij de bevalling aanwezig blijven, maar de verantwoordelijkheid wordt dan wel overgedragen.

Borstvoeding

Voor informatie over Borstvoeding worden er door het Anna Ziekenhuis en ook door de GGD voorlichtingsavonden georganiseerd. Bij de GGD is ook Engelstalig mogelijk.
Er zijn in de regio ook veel lactatiekundigen die goede cursussen aanbieden.
Goede informatie is ook te vinden op de website van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.

Voorbereiding op het Ouderschap in Geldrop-Mierlo
Als (aanstaande) ouder kan je gewoon niet alles weten!’

OuderWijzer organiseert bijeenkomsten voor alle (aanstaande) ouders in Geldrop-Mierlo.
Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie en handige tips om goed voorbereid te zijn op je/jullie rol al ouder. Je krijgt van ons een uitnodiging voor de avond voor zwangeren in de 2e helft van je zwangerschap.
Deelname is gratis, de gemeente Geldrop-Mierlo en wij als praktijk ondersteunen deze bijeenkomsten van harte. De ervaringen van de zwangeren/ouders die al bijeenkomsten hebben gehad zijn heel positief!

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 16 november van 19.30-21 uur.
Locatie: Ouderinloophuis Geldrop-Mierlo
Willem Barentszweg 4 in Geldrop
De bijeenkomst is voor zwangeren die tussen 28-36 weken zwangere zijn.
Je hoeft je niet aan te melden en je kan met je partner, maar ook alleen komen.

Wil je een idee hebben hoe andere ouders de bijeenkomsten ervaren?
Kijk dan naar de filmpjes van ouders uit Geldrop die over hun ervaringen met Ouderwijzer vertellen: fragment 1 en fragment 2.