Cursussen

Tips voor goede voorbereiding op je bevalling en fit zwanger zijn

International Courses

Online informatieavond Geboortecentrum Anna over Bevallen

Op deze avond geven verschillende medewerkers van Geboortecentrum Anna en ook een verloskundige via Teams praktische informatie en tips voor een goede bevalling. Verder wordt er informatie gegeven over pijnstilling, medische ingrepen die soms nodig zijn bij een bevalling en uitleg over een eventuele opname van de baby. En natuurlijk kan je ook vragen stellen. Deze avonden zijn bedoeld voor zwangeren in de tweede helft van de zwangerschap. Je kan je aanmelden via deze link.

Rondleiding Geboortecentrum Anna

Wil je graag een kijkje nemen op onze Geboortecenrum? Dan kan je je inschrijven voor een rondleiding! Het is handig om eerst de bovenstaande online informatieavond te volgen, want tijdens de rondleiding krijg je een indruk van de afdeling, maar geen informatie over de bevalling zelf. De rondleiding is altijd precies een week na de online informatieavond.
De rondleiding duurt ongeveer 15 minuten. Je schrijft je in via deze link.

Korte video Geboortecentrum Anna

Ben je benieuwd hoe bevallen in het Anna Ziekenhuis gaat? Verpleegkundige Wijke en verloskundige Lisa geven je met een filmpje een kijkje in Geboortecentrum Anna.

Video uitleg pijnstilling

Via bovenstaande link vind je ook ook een filmpje met informatie over pijnstilling met medicijnen tijdens de bevalling.
Gebruik van pijnstilling tijdens je bevalling kan alleen in het ziekenhuis. Alle pijnstillende medicijnen kunnen bijwerkingen hebben en daarom wordt je hartslag, bloeddruk en ademhaling daarbij extra gecontroleerd. De hartslag van de baby moet ook voortdurend in de gaten worden gehouden. Wij dragen daarom bij de wens pijnstilling te krijgen de zorg over aan het team van het ziekenhuis. Dat wil niet altijd zeggen dat we niet bij de bevalling aanwezig blijven, maar de verantwoordelijkheid wordt overgedragen.

Borstvoeding

Voor informatie over Borstvoeding worden er door het Anna Ziekenhuis en ook door de GGD voorlichtingsavonden georganiseerd. Bij de GGD is ook Engelstalig mogelijk.
Er zijn in de regio ook veel lactatiekundigen die goede cursussen aanbieden.
Goede informatie is ook te vinden op de website van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.