Centering Pregnancy

Helaas is het momenteel door het Coronavirus niet mogelijk te kiezen voor Centering Pregnancy in onze praktijk. We denken in oktober weer te kunnen gaan opstarten.
We zien er naar uit om deze manier van zwangerschapszorg weer te kunnen gaan aanbieden!

Individuele consulten of Centering Pregnancy?

In onze praktijk kan je kiezen tussen twee soorten zwangerschapsbegeleiding. Individuele begeleiding zoals beschreven bij vervolgcontroles of begeleiding in groepsbijeenkomsten. Dat heet Centering Pregnancy.

Waarom Centering Pregnancy?

Het is individuele aandacht en kennis van een professional aangevuld met verhalen en wijsheid van andere zwangeren. Het helpt je aan meer vertrouwen in jezelf, je bent beter voorbereid op de bevalling en op jullie rol als ouders. Je hebt steun aan andere zwangeren die in dezelfde periode hun baby verwachten. Het contact met de groep gaat vaak ook na je bevalling nog door. Je krijgt veel meer begeleiding en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Wat houdt Centering Pregnancy in?

  • Voor je eerste controle kom je net als alle andere zwangeren naar onze praktijk voor het intakegesprek en de vroege echo
  • Daarna zijn er 9 bijeenkomsten van 2 uur met een groep van 8-12 zwangeren
  • Tijdens elke bijeenkomst vindt eerst je zwangerschapscontrole plaats, daar kan je partner bij aanwezig zijn
  • Daarna gaan we met de groep zwangeren in op een thema
  • Als we de bevalling bespreken worden de partners ook uitgenodigd voor de hele avond
  • Ook als je een medische indicatie hebt ben of blijf je welkom in de groep
  • Een paar weken na je bevalling is de laatste en meest bijzondere bijeenkomst, met jullie baby’s erbij!

Na de 9e bijeenkomst is de groepsvoorlichting klaar en ga je nog voor een paar controles naar de praktijk zodat je ook de andere verloskundigen in onze praktijk leert kennen.

Thema’s

Gezond leven, keuzes in je zwangerschap en bij je bevalling, lichaamsveranderingen en ongemakken, borstvoeding/flesvoeding, vaccinaties, je bevalling, de rol van je partner, geboorteplan, kraamperiode, moeder en vader worden, consultatiebureau, ontwikkeling baby, herstel na de bevalling, anticonceptie.

Is Centering Pregnancy iets voor jou? Ontdek het hier!

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel op 040-285 8323 of stuur ons een mailtje. Ook als je een medische indicatie hebt en in het ziekenhuis in zorg bent kan je deelnemen!