Borst- en flesvoeding

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding voor een pasgeborene. Dit komt onder andere omdat moedermelk afweerstoffen bevat, die je baby beschermen tegen infecties. Bovendien geeft borstvoeding minder allergische reacties dan koemelk. Borstvoeding geven betekent in de praktijk dat je er de eerste dagen tot soms een paar weken na de geboorte flink in moet investeren.

Om een goede keuze te maken kan het nuttig zijn een informatieavond of cursus over borstvoeding bij te wonen. Welke voeding je baby uiteindelijk gaat krijgen blijft een persoonlijke keuze.

Alle vrouwen die borstvoeding geven, wordt geadviseerd 10 microgram vitamine D te slikken. Dit gecombineerd met gezonde voeding

www.borstvoeding.nl
www.borstvoedingnatuurlijk.nl
www.lalecheleague.nl
www.voedingscentrum.nl

Flesvoeding

Niet elke moeder wil of kan borstvoeding geven. Flesvoeding is een goed alternatief. Het is aan te raden om een aantal weken voor je bevalling, flesvoeding en flessen in huis te halen. In je kraambed zal de kraamverzorgende uitleggen hoe je de voeding klaarmaakt en hoeveel de baby nodig heeft.

Als je al zeker weet dat je flesvoeding gaat geven en je bevalt in het ziekenhuis; neem dan je eigen flessen mee naar het ziekenhuis, dan kan jullie baby daar meteen aan wennen.