Kraamtijd

Kraambed

De eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling noemen we het kraambed. In die periode verandert er heel veel in jullie leven en daarbij zal je ondersteund worden door een kraamverzorgster en door ons.
De dagelijkse controles van moeder en kind, zoals temperatuur, polsslag, het controleren van je baarmoeder en de hoeveelheid bloedverlies worden door de kraamverzorgende gedaan. Zij helpt ook bij de voeding van de baby, zorgt voor het wegen van de baby en geeft handige tips voor de verzorging. De kraamverzorgster is meestal tussen de 3 en 6 uur per dag bij jullie in huis. Dit is afhankelijk van je eigen keuze en de beschikbaarheid vanuit de kraamzorg.
De verloskundige uit onze praktijk die dienst heeft komt meestal om de dag bij je thuis om zelf ook te zien en te horen hoe het met jou en de baby gaat. Zo nodig zijn wij er dan ook voor de meer medische handelingen. We zijn in die periode 24 uur per dag bereikbaar als jullie vragen of zorgen hebben.

Het is fijn als je met vragen in je kraamtijd naar 06-52 678 066 belt, dan bel je meteen met de dienstdoende verloskundige.

Begeleiding van het kraambed door ons na een ziekenhuisbevalling

Als je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis begeleid is, dan wordt de medische verantwoordelijkheid zodra je naar huis gaat aan een verloskundige in je woonplaats overgedragen.

We vinden het fijn als je in de zwangerschap al telefonisch contact met ons opneemt als je deze begeleiding door ons wilt laten doen. Je kan hierover bellen of je online aanmelden. We kunnen als je dat wilt in je zwangerschap al een afspraak maken voor een kennismaking bij ons op de praktijk.