Kraamtijd

Kraambed

De eerste 8 tot 10 dagen na je bevalling noemen we het kraambed. In die periode verandert er heel veel in jullie leven en daarbij worden jullie ondersteund door een kraamverzorgster en door ons. De dagelijkse controles van moeder en kind, zoals temperatuur, polsslag, het controleren van je baarmoeder en de hoeveelheid bloedverlies worden door de kraamverzorgende gedaan. Zij helpt ook bij de voeding van de baby, zorgt voor het wegen van de baby en geeft handige tips voor de verzorging. De kraamverzorgster is meestal tussen de 3 en 6 uur per dag bij jullie in huis.

Dankzij de hulp van een kraamverzorgster krijgen wij als verloskundigen goed inzicht in hoe het met jou en de baby gaat. De dienstdoende verloskundige uit onze praktijk komt meestal om de dag bij je thuis om zelf ook te zien en te horen hoe het met jou en de baby gaat. Wij zijn er ook voor de meer medische handelingen, als die nodig zijn.

Kraamzorg aanvragen

Het is belangrijk om in het begin van de zwangerschap de kraamzorg al aan te vragen. Het beste kun je dit doen meteen na de termijnecho. Zorg in ieder geval dat het met 16 weken geregeld is. Kraamzorg kun je regelen door contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Hier meld je dat je zwanger bent en geef je aan dat je kraamzorg wilt aanvragen, zij helpen je verder. Je kan dan kiezen tussen de kraamcentra met wie je verzekering een contract heeft.

Met deze kraamcentra werken wij vaak en prettig samen

Wij zijn tijdens je kraamtijd altijd bereikbaar bij vragen of problemen. Het is fijn als je met vragen in je kraamtijd naar 06-52 678 066 belt, dan bel je meteen met de dienstdoende verloskundige.

Begeleiding van het kraambed door ons na een ziekenhuisbevalling

Als je zwangerschap en bevalling in het ziekenhuis begeleid is, dan wordt de medische verantwoordelijkheid zodra je naar huis gaat aan een verloskundige in je woonplaats overgedragen.

We vinden het fijn als je in de zwangerschap al telefonisch contact met ons opneemt als je deze begeleiding door ons wilt laten doen. Je kan hierover bellen of je online aanmelden. We kunnen als je dat wilt in je zwangerschap al een afspraak maken voor een kennismaking bij ons op de praktijk.