Corona en bekkenfysiotherapie

Bij Bekkenfysiotherapie Geldrop is het nu mogelijk om via belconsulten of videoconsulten klachten in het bekkengebied te behandelen.  Dit geldt zowel voor klachten tijdens de zwangerschap als na de bevalling. Het kan betaald worden uit je ziektekostenverzekering als je hiervoor aanvullend verzekerd bent en de vergoeding nog niet opgemaakt hebt. Deze mogelijkheid geldt zolang de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus gelden.

Cliënten die al gebruik gemaakt hebben van het bel- en video consult zijn enthousiast. Bij voorkeur wordt iemand anders gevraagd om de camera te bedienen zodat de bekkenfysiotherapeute kan zien hoe je beweegt en welke problemen er zijn in je rug-, bekken of buikgebied. Ook oefeningen kunnen worden voorgedaan en daarbij ontvang je achteraf alle benodigde informatie over de klacht. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Christine Muyderman.

Vanaf 4 mei is het ook weer mogelijk om noodzakelijke zorg op de praktijk te laten plaatsvinden. Hiervoor zijn nog beperkt mogelijkheden. Door contact te leggen met Christine kan afgestemd worden of er een fysiek of telefonisch contact wordt ingepland.

Een goede tip bij klachten in het bekkengebied is ook het gebruik van de App Rost Moves Mamas. De eenvoudige houdingen en bewegingen die in de App duidelijk worden weergegeven in foto’s helpen je om bekken- en rugklachten te voorkomen of te verlichten.