Geboortecentrum Anna en het Coronavirus

Check voor de meest recente informatie over de gang van zaken in het het St. Anna Ziekenhuis de website van het Geboortecentrum en ook actueel nieuws over het Coronavirus en het St. Anna Ziekenhuis .

Gang van zaken bij poliklinisch bevallen en bevallen met een medische indicatie

Als je kiest voor een poliklinische bevalling of hier een medium risk indicatie voor hebt, dan kan je gewoon met één van ons erbij in het ziekenhuis bevallen.

Als er tijdens je bevalling een medische indicatie ontstaat dan is de gang van zaken nu nog anders dan wij gewend zijn. In normale tijden blijven we vaak bij een bevalling met een medische indicatie aanwezig, om je toch nog te kunnen steunen. Dit doen we ook graag! Dat is nu in de meest gevallen niet zo. Wij zijn dan een extra persoon in het ziekenhuis en de verantwoordelijkheid ligt toch bij de verloskundige en gynaecoloog van het ziekenhuis. Wij gaan daarom nu meestal weg in die situatie. Je kan gelukkig rekenen op goede en persoonlijke zorg door onze collega’s van het geboortecentrum. In de situatie dat er thuis een medische indicatie ontstaat kan het dus ook gebeuren dat we niet met je meegaan het ziekenhuis in. Ook dan geldt dat je goed zal worden opgevangen door onze collega’s in het St. Anna.