Advies: beperk bezoek in je kraambed

Om onze belangrijke collega’s in de kraamzorg ook zoveel mogelijk op de been te houden geldt nu de afspraak dat bezoek niet komt in het kraambed tijdens aanwezigheid van de kraamzorg. Een zeer terecht besluit hoe jammer dit ook is in een periode waar je je zo op verheugd had. Maar er zijn grotere belangen!

Het meest veilige advies is om ook buiten de kraamzorguren geen bezoek te ontvangen. Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, luidt het advies om sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Willen jullie het kraambezoek toch (in overleg) graag door laten gaan. Laat dit dan alleen doorgaan als iedereen gezond is, niemand in de risicogroep valt en niemand (mogelijk) contact heeft gehad met besmette personen of in een risicogebied in het buitenland is geweest. Zorg voor een goede hygiëne en houd minimaal 1,5 meter afstand. En overweeg (k)raambezoek. Een hele veilige oplossing!